Hoger in de zoekresultaten van Google

Een website moet gezien worden! Daarom is een hoge ranking in Google onmisbaar. Iedereen die een een website bouwt en onderhoudt wil ook dat de website of webshop gevonden wordt door (potentiële) klanten. Vindbaarheid in zoekmachines is daarom enorm belangrijk. Je vindbaarheid verbeter je met behulp van een SEO specialist. Google is de meest bekende zoekmachine en daarom focussen de meeste website-eigenaars zich op deze zoekmachine.

Het algoritme van Google

Het is niet makkelijk om hoog in de zoekresultaten van deze ‘zoekmachine gigant’ te verschijnen. Soms is het zelfs oneerlijk; jouw website die perfect aansluit op een bepaald zoekwoord scoort lager in de Google zoekresultaten dan een website van de concurrent die nauwelijks iets met het zoekwoord te maken heeft. Hoe kan dat? Die vraag is meestal niet één-twee-drie te beantwoorden.

Waarom rankt je website niet?

Er komen allerlei factoren om de hoek kijken die uiteindelijk bepalen of een site laag of hoog rankt in Google. Eén ding is wel zeker; het algoritme van Google bepaalt of jouw website hoog of laag in de ranking verschijnt. Om hoger in Google te komen moet je dus je website aanpassen aan de wensen van het Google algoritme. Het kan ook zijn dat je bepaalde technische instellingen van je website niet op orde hebt. Je website geeft fouten en Google ziet dat als iets negatiefs en geeft daardoor je website een slechte DA-waarde (Domain Authority). Het is daarom aan te raden om naast ‘gewone’ SEO ook aan Technische SEO te doen. Ik heb hierover een blog geschreven voor mijn SEO Kennisbank.

Wil je de vindbaarheid van jouw website verbeteren?


Hoger in Google met Elise Luik

Mijn SEO kwaliteiten

Er komt heel wat bij kijken om online goed vindbaar te zijn. Vaak zijn mensen verrast als ik ze vertel wat mijn vak als SEO expert allemaal inhoudt. Hieronder zie je een overzicht met werkzaamheden van een SEO specialist. Of lees meer over mij.


Google algoritme

Om de zoveel tijd voert Google een Google Core Update uit. Daarmee verbeteren ze het algoritme, maar dit heeft altijd effect op de ranking van websites. Ik hou de updates in de gaten en pas de website aan waar nodig om de positie in Google niet te verliezen.

SEO content

Dankzij mijn achtergrond in journalistiek en mijn jarenlange ervaring als online expert schrijf ik goede SEO geoptimaliseerde teksten voor jouw website.

Technische SEO

Ook de techniek achter de website is van invloed op de ranking in Google. Ik ben Bachelor of ICT en heb veel ervaring met allerlei soorten CMS’en dat maakt het makkelijk om ook de ‘technische SEO’ uit te voeren.

Linkbuilding

Linkbuilding is onderdeel van een goede SEO-strategie. Ik zorg dat zowel de interne als de externe linkbuilding van je website helemaal up-to-date is.

SEO analyse

Eerst onderzoeken, dan pas beginnen. Een SEO analyse helpt om de focus te leggen op wat écht belangrijk is voor de vindbaarheid van jouw website. Daarom is zoekwoorden onderzoek een belangrijk onderdeel van mijn expertise.

Afbeeldingen

Een foto zegt meer dan … Hoe staat het met de afbeeldingen op jouw website? Ik zorg dat de afbeeldingen SEO geoptimaliseerd zijn en dat ze ervoor zorgen dat je website nóg beter gevonden wordt in de Google zoekresultaten.


Waarom staat jouw website niet op 1 in Google?

Zoals ik hierboven al vertelde zijn er tientallen factoren die ervoor zorgen dat jouw website wel of niet scoort in Google. Dat kunnen details zijn die je zelf over het hoofd hebt gezien of grotere technische fouten (zie ook technische SEO) die jouw website naar beneden trekken in de ranking.

Naast SEO voor geschreven tekst heb ik ook veel ervaring met technische SEO. Bij deze laatste kijk ik naar hoe je site in elkaar zit en of er fouten in je website zijn geslopen die een negatief effect op je ranking hebben. 

Fouten oplossen

Ik zorg ervoor dat fouten op je website opgelost worden (dit uiteraard in overleg) en ik zorg voor geoptimaliseerde content die hoog scoort in zoekmachines. Hiervoor doe ik een zoekwoordonderzoek die ik uiteraard met jou als klant bespreek. Ik schrijf SEO teksten en de prestaties van de website blijf ik continu analyseren zodat de site voortdurend blijft verbeteren. 

Door het continu verbeteren van je website kom je hoger in Google, wordt je website beter gevonden en ga je meer klanten trekken.

Hoger in Google zoekresultaten

Huur mij in!

Er komt dus heel wat bij kijken om hoger in Google te komen. Iedere website en bijbehorende keywords bieden hun eigen uitdaging. Geen website is hetzelfde! En dat vraagt om maatwerk. Zie jij het zitten om mij in de huren als jouw persoonlijke SEO specialist? Dan kom ik graag met je in contact. Als je het leuk vindt om wat meer over mij als SEO Specialist Achterhoek te weten te komen lees dan meer.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
E-mail